Contact Portfolio Werkwijze Welkom

MKGidee webdesign volgt de webstandaards (webrichtlijnen)

MKGidee volgt de webstandaards en laat haar websites valideren. Wat zijn webstandaards, ook wel webrichtlijnen genoemd, en wat is het nut hiervan?

De Wikipedia schrijft hier het volgende over:

"Webstandaarden zijn standaarden en technische specificaties die aspecten van het internet beschrijven. Webstandaarden worden veelal geassocieerd met de webstandaarden van het World Wide Web Consortium (W3C)."

"Het W3C stelt formeel geen standaarden vast, maar doet aanbevelingen (recommendations) met in de praktijk een gelijkwaardige status."

"Webstandaarden hebben de afgelopen jaren veel aandacht genoten omdat steeds meer mensen er van zijn overtuigd dat websites de standaarden strikter moeten gaan volgen. De meeste websites voldoen namelijk niet aan deze standaarden."

Het volgen van de webstandaards houdt o.a. in dat:
  • inhoud, presentatie en functie zoveel mogelijk worden gescheiden: opmaak staat in het zogenaamde CSS bestand, inhoud is terug te vinden in de XHTML bestanden en functies in script-bestanden (javascript bijvoorbeeld).
  • code semantisch correct is: wie semantisch juiste code schrijft zorgt voor heldere, eenduidig begrijpbare code (HTML zoals HTML bedoeld is). Een semantisch correcte website gebruikt dus geen tabellen voor layout doeleinden, een fout die nog heel vaak gemaakt wordt!
  • frames (zoveel mogelijk) worden vermeden: frames geven grote problemen bij navigatie en bookmarken

De belangrijkste voordelen van het volgen van de webstandaards zijn dat websites:

  • beter toegankelijk zijn voor mensen met een handicap (accesibility)
  • sneller worden geladen
  • veel makkelijker te onderhouden zijn (maintenance)
  • beter te bekijken zijn op verschillende platformen en webbrowsers (cross-browser independancy)
  • beter scoren bij zoekmachines (Google e.d.)!

Kortom, voldoende redenen om uw site volgens webstandaards op te zetten. Hebt u al een site, maar is deze traag of wordt deze slecht gevonden in de zoekmachines? Dan is het zeker de overweging waard uw site aan de binnenkant eens onder de loupe te nemen! Vraag MKGidee webdesign voor een vrijblijvend advies. Wie weet valt er bij uw site ook wel wat te verbeteren!

Kijk ook bij het onderdeel zoekmachine optimalisatie hoe MKGidee webdesign kan helpen bij het beter gevonden worden van uw site!

Valid XHTML 1.0 Transitional!   Valid CSS!