Contact Portfolio Werkwijze Welkom

Wat maakt een website doeltreffend?

MKGidee webdesign maakt doeltreffende websites door uit te gaan van de volgende drie peilers: een doeltreffende website moet

Wat MKGidee onder deze drie begrippen verstaat wordt hieronder uitgelegd.

Mooi

Een goed design is het halve werk

De eerste aanblik van een site is heel belangrijk, zo niet doorslaggevend. Als een site er goed uit ziet zal de gebruiker eerder 'blijven hangen' en kijken wat er zoal te lezen valt. Bovendien zal een klant bij een goed ogende, goed verzorgde site eerder geneigd zijn te geloven in de kwaliteit van uw product of dienst. Immers: als u zorg besteedt aan uw site is de kans groter dat u dat ook doet bij uw producten. Tevens kan een goed ontwerp in belangrijke mate bijdrage aan de gebruikersvriendelijkheid van uw site.

Wat biedt MKGidee webdesign?

MKGidee webdesign heeft ruime ervaring met de nieuwste versies van goede design softwarepakketten (zoals Adobe Illustrator, Photoshop en Fireworks). Voor de budget producten biedt MKGidee haar klanten de mogelijkheid beeldmateriaal aan te kopen bij Dreamstime.com.

Voor de maatwerkproducten werkt MKGidee ook samen met grafische vormgevers die een uniek design op maat kunnen maken.

Ook beschikt MKGidee over ervaring met AJAX en Adobe Flash (en action script) waarmee indrukwekkende visuele sites kunnen worden gemaakt.

naar boven

Krachtig

Is de inhoud zinnig?

Een website verliest veel, zo niet al zijn kracht als de inhoud nietszeggend is. Zorg voor goede en uitgebreide content, die regelmatig bijgewerkt wordt. Kort maar krachtig gaat lang niet altijd op. Het blijkt dat gebruikers langer bij uw site blijven als er uitgebreide informatie te vinden is. Goede, up-to-date content is tevens een belangijke voorwaarde voor het goed gevonden worden door zoekmachines.

En heeft u al nagedacht over een meertalige-site? Gezien het grote bereik van internet-sites maakt het uw site een stuk krachtiger wanneer deze in meerdere talen wordt aangeboden.

Wat kan je ermee?

De tijd dat een internet-site louter uit informatie bestond is voorbij. Tegenwoordig willen we iets kłnnen met een site. Een voorbeeld: wilde men vroeger een brochure aanvragen dan ging dit veelal per telefoon. Tegenwoordig kan men on-line, dus ook midden in de nacht, een brochure bestellen of zelfs direct downloaden. En zo zijn er vele voorbeelden denkbaar: webshops om direct vanuit huis producten te kopen, allerhande keuzewijzers om tot een goed besluit te komen, vernuftige aanvraagformulieren die later veel tijd kunnen besparen bij intakegesprekken, maar ook kleinere zaken zoals "leuke knopjes" met effecten houden een klant langer vast op uw site.

Wordt de site gevonden?

Wanneer uw site op de juiste trefwoorden hoog scoort bij de verschillende zoekmachines maakt dit uw site enorm krachtig. Zoekmachine optimalisatie, ook wel Search Engine Optimization (SEO), is tegenwoordig een belangrijke voorwaarde voor een doeltreffende site.

Wat biedt MKGidee webdesign?

MKGidee webdesign heeft 10 jaar ICT ervaring in verschillende ICT disciplines. MKGidee webdesign werkt met XHTML, CSS, Javascript, AJAX, PHP, MySQL en Flash (action script) om goede, technisch hoogstaande, sites te maken.

Tevens kent MKGidee de tips en truuks voor een goede SEO en zullen wij u gedegen advies geven bij het vindbaar maken van uw site.

Daarnaast werkt MKGidee samen met tekstschrijvers en vertalers die desgewensd uw teksten op een hoger niveau kunnen brengen.

naar boven

Gebruikersvriendelijk

Goede opbouw 'aan de buitenkant'

Een website kan nog zo mooi zijn en nog zoveel kunnen, als de gebruiker niks kan vinden dan is de site niet effectief. Een goede opbouw en een goede navigatiestructuur zijn heel belangrijk voor het snel kunnen vinden van de juiste informatie.

Daarnaast moet er voorzichtig worden omgesprongen met allerhande flitsende effecten, felle kleuren schema's en ingewikkelde menubedieningen, omdat deze voor een grote doelgroep afleidend en verwarrend kunnen zijn. Het gebruik van dergelijke zaken moet dan ook zorgvuldig worden afgezet tegen de beoogde doelgroep.

Goede opbouw 'aan de binnenkant'

Een goede opbouw aan de buitenkant, dus wat de gebruiker ziet, is voor een groot deel afhankelijk van een goede opbouw aan de binnenkant. Door een site op te bouwen volgens de laatst voorgeschreven standaards van het W3C (World Wide Web Consortium) wordt de kans op een gebruikersvriendelijke site een stuk groter. Bovendien zal uw site veel beter onderhoudbaar zijn, hetgeen het up-to-date houden van uw content zal vergemakkelijken.

Ook niet onbelangrijk is dat de verschillende browsers die er bestaan, i.e. programma's waarmee u internet-sites bekijkt -zoals Internet Explorer-, zich (steeds beter) richten naar deze standaards. Wanneer uw site volgens de standaards wordt gebouwd zal dit daarom betekenen dat de kans groter wordt dat uw site goed werkt bij alle browsers (platform onafhankelijk).

Wat biedt MKGidee webdesign?

MKGidee webdesign bouwt haar sites volgens de laatste standaards van het World Wide Web Consortium (W3C). Hierbij is een belangrijk uitgangspunt dat inhoud en presentatie zoveel mogelijk gescheiden wordt. MKGidee heeft gedegen kennis van XHTML en CSS om dit goed te kunnen uitvoeren.

MKGidee kent bovendien de specifieke eisen van de verschillende browsers en test al haar sites op goed functioneren bij: Internet Explorer, Firefox en Chrome.

Verder heeft MKGidee ruime ervaring met het ontwerpen van user-interfaces. Vanaf de eerste stap zult u als klant worden betrokken bij het opzetten van een goede, voor u werkbare, structuur. U, als klant, krijgt daarin ruime zeggenschap en goede advisering.

Ook het onderhoud van uw site is een belangrijk aandachtspunt bij MKGidee. MKGidee webdesign kan u het onderhoud geheel uit handen nemen of uw systeem kan worden uitgerust met een onderhoudssysteem, ook wel Content Management Systeem (CMS). MKGidee heeft een eigen CMS ontwikkeld wat geheel aan uw wensen kan worden aangepast.

naar boven