Contact Portfolio Werkwijze Welkom

Domeinnaam & Hosting

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is een unieke naam voor een website en bijbehorende e-mail adressen. Als voorbeeld: de domeinnaam MKGidee.nl wordt gebruikt ter aanduiding van de site www.MKGidee.nl. Een bijbehorende e-mail adres is dan: info@MKGidee.nl. Het achterste gedeelte van een domeinnaam kan een landaanduiding weergeven, zoals .nl voor Nederland, maar wordt bijvoorbeeld ook gebruikt als internationale aanduiding voor bedrijven (.com), organisaties (.org) of internetbedrijven (.net).

MKGidee verzorgt de aanvraag of verhuizing van uw domeinnaam

MKGidee controleert de beschikbaarheid van de door u gewenste naam voor uw website en verzorgt de aanvraag. Als u reeds een domeinnaam heeft, kan MKGidee deze 'meeverhuizen' naar uw nieuwe site. MKGidee werkt samen met internetdienst Byte voor de aanvraag van domeinnamen.

Wat is hosting?

Om uw site bereikbaar te maken voor de buitenwereld, moet uw site op een speciale computer (een webserver) geplaatst worden. Dit stelt nogal wat eisen aan de computer, vandaar dat hosting vaak wordt uitbesteed aan speciale hostingbureaus, die zorgdragen voor de juiste apparatuur, de juiste software, maar vooral ook de juiste beveiling. Daarnaast bieden deze zogenaamde hostingbureaus u de mogelijkheid tot emailbeheer, site-statistieken en nog veel meer.

Samenwerking met Byte

MKGidee heeft gekozen voor het hostingbureau Byte. Voornaamste redenen hiervoor zijn hun goede performance, beveiling en service. Maar ook niet onbelangrijk is het feit dat Byte de juiste sofware heeft draaien om de websites, ontwikkeld door MKGidee, te ondersteunen.

Email

Bij de aanvraag van een domeinnaam horen ook emailadressen. Byte biedt bij haar hostingpakketten niet alleen voldoende emailadressen, maar biedt ook de mogelijkheid tot webmail, wat met name handig is wanneer meerdere perosonen gebruik maken van het (algemene) emailadres. MKGidee adviseert u en helpt u bij het instellen van uw emailadressen en het gebruik van de webmail.

Kosten hostingpaket MKGidee

Wanneer u bij MKGidee een product afneemt dan regelen wij voor u de aanvraag van een domeinnaam, de hosting en de emailinstellingen. De kosten hiervoor bedragen 75,- per jaar voor het Personal Hosting pakket en 130,- euro voor een Business Hosting pakket. Wilt u de hosting combineren met onderhoud kijk dan bij onze pagina onderhoud!

Verhuizen

Indien u reeds een domeinnaam en hosting elders geregeld heeft, dan kunnen wij de verhuizing naar Byte voor u regelen.

prijzen zijn exclusief BTW